2011. december 18., vasárnap

Hólabda

Hólabdák

Elég macerás egy alkotás, de finom, és általában népszerű.
A recept még itthoni, anyukától, mamától ránk maradt receptfüzetből van. (De persze ebből is millió fajta van az interneten is, többféle néven.)
A piskóta:
8 tojásfehérjét kemény habbá kell verni. Másik tálban 8 tojássárgájáz 40 dkg porcukorral, 8 evőkanál forróvízzel jól ki kell keverni, majd 25 dkg réteslisztet, 2 evőkanál kakaót és egy sütőport is hozzá kell adni. Ezt össze kell dolgozni a tojáshabbal.
Megsütjük.
Ha a piskóta kihűlt, félbe kell vágni, hogy két lap legyen belőle, de nem vesszük le a felsőt, hanem így egyben pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (így nem kell minden egyes darabot egyesével félbevágni).
Krém (míg a piskóta sül, el lehet készíteni):
Fél liter tejet 5 evőkanál rétesliszttel fel kell főzni, majd megvárni, míg kihűl.
25 dkg margarint 25 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral össze kell keverni. Majd hozzá kell adni a krémet.
A krémmel meg kell tölteni egy-egy kiszaggatott "labdát", majd be is kell borítani az oldalát, és kókuszreszelékbe beleforgatni.
Végül minden egyes darabra csokit csurgatunk.

Télen ideális sütemény =)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése