2011. december 18., vasárnap

3Bit

3Bit szeletek

A csokiról elnevezett süti íze azért nyilván nem teljesen olyan, de elég hasonló. Ebből több változat is megtalálható az interneten is, sajnos nem emlékszem, az enyém pontosan honnan való, úgyhogy inkább bemásolom a receptfüzetemből.
Tészta:
6 tojásfehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá kell verni. Majd hozzáadni 15 dkg darált diót, 2 dkg zsemlemorzsát, 3 dkg lisztet és fél csomag sütőport, majd úgy sütjük, mint a piskótát.
Krém:
6 tojássárgájából, 20 dkg kristálycukorból, 2 csomag vaníliás pudingból és 5 dl tejből krémet kell főzni. Meg kell várni míg kihűl, közben néha megkeverni, hogy nagyon ne csomósodjon. 1 kocka Rama margarint fel kell verni, majd apránként hozzákeverni a kihűlt krémet. A krémet el kell felezni, és az egyik felébe kakaót tenni tetszés szerint. (Én általában holland kakaóport használok, nem olcsó, de minőségi, erős színe van és kevés is elég belőle.)
Összeállítás:
A diós lapra rá kell kenni a "sárga" krémet, erre vaníliás cukros tejbe mártott kekszet (lehet háztartási), majd erre a "barna" krémet, és ismét tejbe mártott kekszet.
Hivatalosan járna a tetejére csokimáz, de én nem szoktam tenni.

Sok sikert és jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése