2011. december 18., vasárnap

Almás-rakottas


Almás-rakottas

Ezzel a recepttel először egy rokonnál találkoztam, és kb. egy héten belül szembejött velem cikk formájában is, szintén a Meglepetés magazinban. Egyszerű, gyors és eddig mindenki szerette.
Hozzávalók:
3 reszelt alma
fahéj, cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (+ fél liter tej)
4 dkg margarin
babapiskóta
A reszelt almát ízlés szerint a cukorral és a fahéjjal ízesíteni kell. A tejből és a pudingporból egy kis cukorral sűrű pudingot kell főzni. Miután levettük tűzről, bele kell keverni a margarint. Óvatosan keverjük össze, amíg el nem olvad.
Egy jénai tál aljába először babapiskótát kell rakni egy rétegben, azután ráönteni annyi pudingot, hogy nagyjából elfedje. Erre mehet az alma, majd ismét piskóta és a puding a tetejére. Lehet több réteggel is készíteni, ha olyan a forma, vagy úgy futja a hozzávalókból.
Természetesen meg kell várni, míg kihűl, és egy kis időre nem árt hűtőbe tenni sem.
Tálalásnál lehet bolondítani esetleg tejszínhabbal.

(Van banános változata is, amit itt találtam meg: http://www.nosalty.hu/recept/banansplit-babapiskotaval)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése