2014. február 6., csütörtök

Napraforgó


Mutatós és finom eszegetnivaló. Kartipartikon, családi összejöveteleken biztos a siker (többször bejött).
A tésztája szokásos sós kelt tészta, tölteléknek pedig szinte bármi mehet (sonka, kolbász, hagyma, kukorica, bors, stb.).
Ha jól emlékszem, ezt a receptet használtam: http://www.mindmegette.hu/sonkas-napraforgo-kelt-tesztabol.recept
Ebből két napraforgó is kijön, tehát a tésztát 4 részre kell osztani. Érdemes a kinyújtást már a sütőpapíron végezni, amúgy lehetetlen lenne a tepsire átpakolni a napraforgót. Minél több sziromra vágjuk annál mutatósabb, illetve ha a végét becsavarjuk, még szebb. (Mellékelt ábra alul, amelyiknél nem csavartam be, az azért annyira nem vonzó...). Illetve nekem csak szezámmag volt itthon, de megszórni lehet napraforgómaggal, tökmaggal, stb.
 




Sütés előtt, tojással megkenve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése