2014. február 6., csütörtök
Napraforgó
Mutatós és finom eszegetnivaló. Kartipartikon, családi összejöveteleken biztos a siker (többször bejött).
A tésztája szokásos sós kelt tészta, tölteléknek pedig szinte bármi mehet (sonka, kolbász, hagyma, kukorica, bors, stb.).
Ha jól emlékszem, ezt a receptet használtam: http://www.mindmegette.hu/sonkas-napraforgo-kelt-tesztabol.recept
Ebből két napraforgó is kijön, tehát a tésztát 4 részre kell osztani. Érdemes a kinyújtást már a sütőpapíron végezni, amúgy lehetetlen lenne a tepsire átpakolni a napraforgót. Minél több sziromra vágjuk annál mutatósabb, illetve ha a végét becsavarjuk, még szebb. (Mellékelt ábra alul, amelyiknél nem csavartam be, az azért annyira nem vonzó...). Illetve nekem csak szezámmag volt itthon, de megszórni lehet napraforgómaggal, tökmaggal, stb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése