Pirosbogyós Charlotte-torta
A nyár elején, mikor bőven akad eper, málna és ribizli, végeztem egy kis gyűjtögetést a kertben, és kihoztam belőle ezt. Konkrét receptem nem volt hozzá, csak azt tudtam, hogy hogyan szeretném, hogy kinézzen.
1. Első körben sütöttem az aljára egy sima piskótát tortaformában. Megvártam, míg kihűlt, aztán egy deszkára rátettem a tortaforma körsablonját, és beletettem a piskótát. Aztán kiraktam babapiskótával körben. (A képen is látszik kicsit, hogy nem volt elég egy csomag, ezért egy helyen piskótatallérokkal pótoltam ki.)
1. Első körben sütöttem az aljára egy sima piskótát tortaformában. Megvártam, míg kihűlt, aztán egy deszkára rátettem a tortaforma körsablonját, és beletettem a piskótát. Aztán kiraktam babapiskótával körben. (A képen is látszik kicsit, hogy nem volt elég egy csomag, ezért egy helyen piskótatallérokkal pótoltam ki.)
2. A piskótára jött a krém, amire sajnos már nem emlékszem teljesen. Epres v. vaníliás pudingport főztem fel, aztán ha kihűlt, belekevertem még egy kis felvert tejszínt, és természetesen gyümölcsöket. Itt egy barátságosnak tűnő változat a krémhez: http://www.nosalty.hu/recept/epres-charlotte-3-sutes-nelkul
3. A krémet elsimítottam a formában (a babapiskótákat egyébként nem áztattam meg semmiben)., és befedtem piskótatallérral. Kidekoráltam maradék gyümölcsökkel, és hogy ne guruljanak ide-oda, egy piros tortazselét főztem fel, és tettem rá.
4. Miután megdermedt, a maradék tejszínnel még körberaktam, szórtam rá mandulalapokat.
3. A krémet elsimítottam a formában (a babapiskótákat egyébként nem áztattam meg semmiben)., és befedtem piskótatallérral. Kidekoráltam maradék gyümölcsökkel, és hogy ne guruljanak ide-oda, egy piros tortazselét főztem fel, és tettem rá.
4. Miután megdermedt, a maradék tejszínnel még körberaktam, szórtam rá mandulalapokat.
5. Végül körbekötöttem egy piros szalaggal. Majd pár órára hűtőbe tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése