Mézeskalács
Pihentetés nélküli, és hamar puhul
Nem egyszer jártam már meg, hogy hiába sütöttem egy, vagy akár két héttel előbb is a mézeskalácsot, sehogy sem puhult meg (júliusnál előbb =D). Ezek általában a mézeskalács-fűszerkeverékek hátulján levő ajánlott recepteknél fordult elő.
Aztán jött a 2012-es Rama receptnaptár, és ez végre olyan, amilyet szeretnék.
Aztán jött a 2012-es Rama receptnaptár, és ez végre olyan, amilyet szeretnék.
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézessütemény fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg Rama margarin
2,5 dl méz
3 tojás
1 kg finomliszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézessütemény fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg Rama margarin
2,5 dl méz
3 tojás
1.
A lisztet a szódabikarbónával, a mázessütemény
fűszerkeverékkel és a porcukorral összeforgatjuk. A margarinnal elmorzsoljuk,
majd a mézzel és a tojásokkal összedolgozzuk.
Akkor jó, ha közepesen kemény tészta lesz belőle.
2.
Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, 2-3
cipóra osztjuk. Az egyiket 3 mm vékonyságúra nyújtjuk. 5-6 cm nagyságú,
különböző formájú kiszúróval kiszaggatjuk.
3.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és
előmelegített sütőben, közepes lánggal 8-10 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése